Meteen naar de inhoud

Jan Arends

Jan Arends over bouwbedrijf METEOR BV

METEOR BV is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen en het bouwen van moderne- en kubistische woningen. De meeste van deze woningen worden voorzien van de staalframeconstructie van ATLANTA MBS (Moderne-Bouw-Systemen), dé marktleider op het gebied van staalframebouw.

Landelijk actief met regionale partners

In het jaar 2019 is METEOR BV opgericht onder leiding van Dennis en Jan Arends. Jan Arends: ‘We zijn met Meteor BV gestart in Klazienaveen. Daar zitten we nog steeds gevestigd. Voorheen deden we voornamelijk projecten in de buurt, in Noord- en Oost-Nederland, maar inmiddels zijn we actief in heel het land. Wel werken we veelal samen met partners uit de regio.’ Door de economische crisis in 2008 kwam de bouw van huizen zo goed als stil te liggen. ‘Tijdens de economischecrisis hebben we noodgedwongen moeten uitwijken naar andere delen van het land, zoals de randstad. In het Noorden en het Oosten van het land kwam de bouw namelijk zo goed als stil te liggen’, aldus Jan Arends. Doordat METEOR BV naar de randstad is uitgeweken, heeft het bedrijf goed onderhouden contacten door heel het land. Inmiddels is METEOR BV flink gegroeid en zijn er zo’n 25 mensen in dienst bij het familiebedrijf.

Staalframeconstructie van ATLANTA MBS

METEOR BV bouwt voornamelijk huizen en objecten met de staalframeconstructie van ATLANTA MBS. ATLANTA MBS heeft een eigen fabriek in Klazienaveen waar staalframeconstructies worden geproduceerd welke prefab uit de fabriek komen rollen. Jan Arends: ‘Er zitten vele voordelen verbonden aan bouwen met een staalframeconstructie. Daarom hebben wij er voor gekozen om voornamelijk op deze manier te bouwen. Zo is het bijvoorbeeld goedkoper, duurzamer en is er veel ontwerpvrijheid. Staal is licht, maar ijzersterk waardoor er een goed frame staat. Door de samenwerking met ATLANTA MBS kunnen we beter en sneller bouwen.’ Naast het bouwen van complete huizen en objecten is het ook mogelijk om bestaande bouw uit te bouwen met de staalframeconstructie.

Casco objecten bouwen en verkopen

In de afgelopen jaren heeft METEOR BV veel projecten en samenwerkingen met particulieren tot een succes gemaakt. Echter merkte Jan Arends dat door het woningtekort en de coronacrisis steeds meer mensen uit de randstad wegtrokken. Veel bleken geïnteresseerd in casco huizen die ze zelf kunnen afwerken. ‘We zagen steeds meer mensen uit de randstad vertrekken en de stap maken om naar het Noorden en Oosten van Nederland te verhuizen. Echter heeft niet iedereen de droom om een eigen huis te bouwen. Er komt namelijk veel bij kijken. Toen hebben wij een aantal lege kavels gekocht en besloten daar mooie casco huizen te bouwen. De afwerking, zoals keuken, badkamer en vloeren zijn heel persoonlijk, dus veel particulieren gaven aan dat zelf graag te willen beslissen. Echter hebben we ook een aantal woningen sleutel klaar opgeleverd.’